Wachten - Reisverslag uit Toronto, Canada van Fred Meij - WaarBenJij.nu Wachten - Reisverslag uit Toronto, Canada van Fred Meij - WaarBenJij.nu

Wachten

Door: Anna en Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

02 Juli 2006 | Canada, Toronto

Wachten, wachten, wachten. Men heeft wel eens onderzocht en geconstateerd dat het leven van de mens voor meer dan 30% bestaat uit wachten. Het lijkt veel, maar na vanmiddag weten we zeker dat het waar is. En waarom dat wachten? Vanwege het volkomen ondoorgrondelijke reserveringssysteem van de KLM. Mijn briefwisselingen met de CEO van de KLM zijn de meesten van jullie ondertussen wel bekend, lengte is geen reden om een speciale plek op voorhand toegewezen te krijgen. Daarvoor bestaat internet check-in, waarbij je 30 uur van te voren kunt inchecken en zelf je plaats kunt uitkiezen. Op de heenreis inderdaad 30 uur van te voren achter de PC en beenruimte plaatsen geboekt (overigens waren er toen al meer dan 70% van de beenruimteplaatsen gereserveerd terwijl de chech-in nog geen 10 seconden open was!). In het vliegtuig aangekomen zat naast ons iemand die vertelde dat hij op Schiphol werkte en 48 uur van te voren zijn plek al kon boeken. Hoezo mijnheer Leo van Wijk, geen discriminatie????

Gisteren in het hotel weer geprobeerd in te checken via internet. Vanuit Canada kon het pas 24 uur van te voren. Precies 24 uur van te voren weer achter het internet en tot onze verbazing zagen we dat er nog slechts 9 plaatsen vrij waren om te reserveren. Onze plekken waren gewone plekken, dus een probleem. Ondanks het feit dat je denkt, het lost zich wel op, maak je je toch een beetje zorgen over de terugreis.

Nick heeft ons gisteravond opgehaald en meegenomen naar een (hoe kan het ok anders) een Grieks familierestaurant. Heerlijk gegeten en gezellig gepraat. Nick is geïnjecteerd met de spreekwoordelijke lulnaald, hij bleef maar praten, erg genoten!

Vanmorgen na een brunch in het hotel dan toch maar heel vroeg naar de luchthaven om te kijken of we nog iets konden veranderen aan de plaatsen. En wat schetst onze verbazing, zonder enig probleem zei de frontoffice medewerkster: Ik zie het al, u heeft een nooduitgangplek nodig, ik regel dat voor u! Hoezo internet check-in en al gereserveerde plekken? Meer dan 80% was nog niet ingecheckt en zij kon alle plekken nog toebedelen. Schiet mij maar lek, ik begrijp het hele KLM systeem niet meer. Het zij zo!

Dat had overigens wel tot gevolg dat we 5 uur van te voren op de luchthaven waren en dus een hele tijd moeten wachten, nog even tijd voor echt het allerlaatste verslag! De KL991 is net aangekomen en over twee uur gaan we de lucht in! Als alles meezit zijn
We morgen enigszins geradbraakt op Schiphol!

Groeten
Anna en Fred

Canada Goodbye! Thank you for your hospitality!

• 02 Juli 2006 - 20:26

Michel En Wilma:

Fred en Ans,
    Als jullie dit nog op tijd lezen....goede vlucht en tot binnenkort.
    Michel en Wilma

• 02 Juli 2006 - 20:30

Mirel:

Ook van ons een goede vlucht en Niek ging bijna niet slapen want die wilde nu al naar Schiphol grote opa en oma ophalen!!! Hij kan niet wachten (en ik ook niet)
    Tot morgenochtend (vroeg)!!
    Kus

• 03 Juli 2006 - 09:44

Bep:

Als jullie dit lezen ben je al thuis. Heb nog niet alles gevolgd en ga de landkaart er eens bij halen. Sherbrooke ben ik ook in de buurt geweest. Leuk om te horen dat jullie zo genoten hebben. Tot snel. Liefs Bep.