Als een volleerde Heidi van de berg....of niet?
Door: Anna en Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
22 December 2008 | Zwitserland, Disentis
Jan nam ons mee naar boven(ik ben mee gegaan als spazierganger)en probeerde Ans een beetje over haar angst heen te helpen. Heel rustig en bedaard nam hij haar onder zijn hoede en ik heb ze maar alleen gelaten om de druk niet al te groot te laten zijn. En ja hoor, na twee uur kwam Anna (ook hier heet ze zo, veel gemakkelijker) als een volleerde Heidi van de berg afsuizen. Nog wel wat onwennig op de steile stukken, maar voor de rest ging het prima. Vervolgens heerlijk genieten van de zon en na een bord frites met Wienerli de onontkoombare Gluhwein. Heerlijk zittend in de zoin dachten we: Dit is het echte leven, volop genieten dus! Ondertussen zagen we ook de kinderklasjes aan ons voorbij trekken, wat altijd een genot voor oog en oor is. Al kwebbelend gaan ze in schuss (ploeg)achter de skileraar aan terwijl ze overal oog voor lijken te hebben behalve voor de techniek. Heel mooi om te zien. Volgend jaar moet Niek maar met ons mee gaan!
Jan Bloem is overigens een hard werkende boer met melkvee en hij vertelde dat het een hard bestaan is. In de winter moet hij met lessen het echte inkomen verdienen, in de zomer is het hard werken op de boerderij. Zeker geen vetpot. Doordat hij in het verleden zo veel prive les had gegeven had hij de mogelijkheid gehad om al zijn 4 kinderen naar een internaat te sturen om daar goed de talen te leren. Hier in Disentis (waar ze retro romaans spreken) was hij (en dus ook zijn kinderen) door zijn huwelijk met een Belgische vrouw toch een beetje een buitenbeentje, vandaar een andere school.
Weer terug na een ski en gluhwein ervaring vond Ans dat het in ons apartement toch ook een beetje Kerts moest zijn. De zeer originele vetplant in onze kamer is nu verruild voor twee kerstbomen. En Ans zou Anna niet zijn als het geen design bomen waren......
Nog wat foto's van vandaag maken het beeld weer compleet. Morgen weer een nieuwe dag en met dat hogedrukgebied in de buurt belooft het ook weer een prima dag te worden!
22 December 2008 - 18:10
Mirella & Niek:
Zoooo die Jan Bloem kan er wat van... ma binnen een paar uurtjes weer vertouwd maken met de lange latten!
Enne erg mooie foto hoor met het huis in de sneeuw (zit het in de familie? ;-))
Hier alles goed. Niek wil idd volgend jaar wel mee haha. Morgen gaan we naar het Spoorwegmuseum, dan kan hij schaatsen. Hij heeft er weer zin in.
Dikke kus van ons! -
22 December 2008 - 22:16
Otto En Anny:
passen jullie een beetje op je benen. we zijn immers niet zo heel jong meer.
heel veel plezier gewenst.
otto -
23 December 2008 - 10:53
Co Van Den Oever:
Lieve kerstvluchtelingen,
Wat een mooie plaatjes zeg. Een witte kerst. Heerlijk. Fred, als Ans een Jan Bloem heeft wordt tijd dat jij een Phil Bloem aan de haak slaat. (Je weet vast nog wel wie dat was). Anna doe voorzichtig. Ik herinner me nog foto's waar een eenvoudig sprongetje grote kwetsuren opleverde. Geniet
van al het mooie daar und viel Vergenügen mit eineinder.