Fietsen, cruisen en golfen
Door: Anna en Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
29 Juni 2006 | Canada, Orillia
Na de cruise hebben we het om het meer Couchici (aangrenzend aan Lake Simcoe) verder gefietst. We hebben nog even gedacht aan een tussenstop met een glas wijn, maar toen zagen we de ondertussen in deze regio bekende onweerswolken opkomen. Hoogste versnelling, doortrappen en we waren nog niet binnen of het onweer barstte los met wind, hagel en veel regen.
Dit hield gelukkig na een uurtje op en de zon begon weer te schijnen. En met de zon komen dus ook weer de muskietos. Alleen met veel Autan konden we buiten lopen. Bailley had ook wat beweging nodig dus werd en gegolfd. Bailley weet al wat er komt als je de golfclub pakt en staat al klaar om de bal te halen, het liefst uit het water!
Gisteren hebben we jullie nog iets verteld van de Mennonieten. Voor de geinteresseerden:
De mennonieten zijn vergelijkbaar met de Amish, een strenge sobere levensstijl wordt nagestreefd. Dit betekent dat muziek, sport, dansen, kunst en dergelijke niet zijn toegestaan. Techniek wordt maar mondjesmaat toegelaten in deze gemeenschappen, elektriciteit is niet toegestaan en men verplaatst zich met paard en wagen. Trekkers en andere machines worden alleen voor nuttige toepassingen gebruikt en zeker niet om te reizen. Dit omdat de Mennonieten altijd de keuze willen hebben om totaal zonder techniek te leven, en er niet afhankelijk van te worden. De kinderen leren op school alleen bijbelkennis en rekenen, lezen en schrijven, de mensen in deze gemeenschappen hebben dus geen kennis van geografie en geschiedenis. Ze spreken onderling Dietsch, de mannen kennen vaak wel de lokale taal, de vrouwen niet. Dit wordt gedaan om de drempel te verhogen om de gemeenschap te verlaten. Aangezien de gemeenschappen erg geïsoleerd liggen en contact met de buitenwereld schuwen, is inteelt een groot probleem. De mennonieten zijn de oudste doperse kerk. Ze zijn vernoemd naar de Friese priester Menno Simons, rond 1540. Hij was een katholieke priester totdat hij zag dat een baptist werd neergeslagen om zijn geloof. Vanaf dat moment werd hij een belangrijk voorvechter van de Doperse stroming.
Voor morgen hebben we het Cosmotoronto hotel geboekt op aanraden van Nick. Mrogen dus een verslag van de reis naar en ons verblijf in Toronto! (en volgens ons komen we precies op tijd terug, want hoe moet het nu met Nederland nu het kabinet is gevallen en Oranje geen wereldkampioen wordt en Guus tot overmaat van ramp ook niet in de 1/4 finale zit!)
Groeten
30 Juni 2006 - 06:27
Mirel & Niek:
Jee ik sta er verbaasd van dat jullie al weten dat het kabinet gevallen is... We hoeven jullie daarover dus niks te melden.
Leuk die stukjes over de Mennonieten. Weten we elke dag een stukje meer.
Die foto met ma en Bailley is precies pip... Niek dacht ook dat het pip was, maar toen ik zei dat het Bailley was: aaggghhh wat een liefie!!
Wij gaan zo lekker naar het zwembad. Niek is verzot op water en duikt ook als het even kan bij de buren in het zwembad. Dus we gaan even lekker plonsen!!
Kus,
Mirel en Niek -
30 Juni 2006 - 07:12
Tante Clas & Dick:
Al bijna weer op de terugreis. De tijd is voorbij gevlogen of niet? Ik lees de laatste berichtjes vast als wij weer terug zijn uit Frankrijk. Ik vond het steeds weer een feest om een berichtje in de mail te lezen. Dick stuurde ze zelfs door naar mijn werk als ik ze 's ochtends nog niet gezien had. Vanaf hier toch een goed beeld van jullie reis gekregen. Omdat we morgen op vakantie gaan wens ik (en Dick natuurlijk ook) een fijne terugvlucht. Voorlopig geen regen dus daar moeten jullie even aan wennen. Groetjes,
Tante Clas & Dick