De eerste ontmoeting
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
13 Oktober 2017 | Italië, Olmo Gentile
Ter hoogte van Vesime zagen we de eerste truffel- en paddestoelenjagers al langs de weg lopen. Het seizoen had zijn aanvang genomen. Opeens schrokken we van een verwilderd gezicht dat plotsklaps uit het struikgewas te voorschijn kwam en wat verdwaasd om zich heen keek. Vreemd detail was dat hij, voor zover wij het in de gauwigheid konden zien, een sjaaltje met de beeltenis van Neil Diamond om had. Waar we al niet op letten. Snel doorgereden richting Borgo waar we al snel lekker in de zon samen met Natasja en Ed van een heerlijke Borgo Maragliano konden genieten. We voelden ons weer thuis.
****************
Stukje voor stukje onderzocht Guiseppe de bodem onder de eik waar een van zijn labradors was aangeslagen. Zou hij hier dan de zo gewenste witte truffel aantreffen? Met zijn truffels krapte hij beetje bij beetje de grond weg, aarzelend na iedere voorzichtige poging om elk risico van beschadiging van de mogelijke truffel uit te sluiten. In de buurt, waar hij toch een beetje als zonderling te boek stond, noemden ze hem ook wel de treuzelaar. maar aan de andere kant stond hij toch ook wel bekend als de beste truffelzoeker van Cortemilla. Na een laatste poging trof hij een hele kleine =zwarte truffel aan, helaas, het was niet de witte waar hij op gehoopt had. Net wilde hij de kleine truffel in zijn truffelzak doen toe hij niet zo heel ver weg geluid hoorde. Een heldere stem zong wel een heel bekende song uit de jaren 60. De gedachten van Guiseppe gingen terug naar die tijd waarin hij nog een onbezonnen leven leidde. Sex, drugs and Rock and Roll, dat waren nog eens tijden. En terwijl hij langzaam wegdroomde naar die tijd, zittend onder de eikenboom met zijn twee labradors naast zich, stierf het geluid van de heldere zingende stem langzaam weg.
***************
Gisteravond heerlijk gegeten bij Frankino, een echte Italiaanse Pizzeria. Nu op naar het ontbijt en genieten van een heerlijke zonnige dag! Voorspeld is dat we de 25 graden gaan halen!