De laatste bijdrage
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
30 Juni 2013 | Duitsland, Baden-Baden
Maar dat werd het wel. Op onze Tomtom kregen we de melding dat de route 65 minuten vertraging kende, de file voor de Gotthart tunnel. Maar….er was een 35 minuten snellere route. Dat was natuurlijk de route over de Gotthart dachten we en als ervaren bergrijders (in de Piemonte gingen we ook van hairpin naar hairpin) besloten we de alternatieve route te nemen. Dus net voor de staart van de file (zo'n tien kilometer voor de Gotthart) de afslag en parallel aan de autobaan kijkend naar de file op weg naar de top. Althans, dat dachten we. Zo vlak voor het begin van de tunnel en dus ook het begin van de file stuurde Tomtom ons met een 'linksaf slaan en de autosnelweg op' weer naar de ingang van de Gotthart tunnel. Ergens wel jammer, weliswaar zeker 50 minuten gewonnen maar over de Gotthart ws toch ook wel weer leuk geweest. Zeker toen we later hoorden op de verkehrsinfo dat het boven op de Gotthart sneeuwde!.
Rest van de reis (tussen de regenbuien door maar daar hoeven we onze NL lezers niets over te vertellen) ging prima en zo rond zes uur landden we aan in Heiligenstein.
En om de cirkel rond te maken, onze kamer ligt vol met poëzie. Dus speciaal voor Natasja en Ed, die ons weer een prachtige week hebben bezorgd, nog even een gedichtje om de werkelijk bijzondere avond met Paul Balke nog even te memoreren:
Die Blumen des Frühlings sind die Träume des Winters
30 Juni 2013 - 16:50
Co Van Den Oever:
Wat moet je nu schrijven in deze laatste reactie .
Natuurlijk dat ik:
- genoten heb van de reisverslagen
- me verbaasd heb over zoveel fantasie
- me heb afgevraagd of het stiekem toch allemaal niet echt gebeurd is
- me in de toekomst veel meer bezig moet gaan houden met poëzie
Toch, ondanks al deze overwegingen, moet ik steeds aan onze grote
woordkunstenaar Toon Hermans drnken.
Hij sprak de wijze woorden:
WAT KAN EEN MENS ZIJN TIJD TOCH VULLEN DOOR ALTIJD OVER NIETS TE LULLEN.
Bedankt Ans en Fred, jullie hebben mijn vakantie in Spanje een stuk leuker gemaakt.
Wel thuis.
30 Juni 2013 - 21:44
Mini Meijtjes:
Zo te lezen weer een enerverende terugreis..... Altijd leuk om te lezen uiteraard.. En een Elfer ohne Winterreifen da kan natuurlijk niet hé?
Met veel plezier jullie verhalen gelezen na de drukke dagen vol kluswerk. Was toch altijd weer een welkome afleiding.
Goede reis verder en tot snelz! -
01 Juli 2013 - 12:50
Michel & Wilma:
Hoi Fred & Ans,
Aan alles komt een einde zo ook aan jullie vakantie en de altijd weer vermakende reisverslagen. Wat blijft zijn alle herinneringen!
Geniet van het laatste deel van de reis.
Groetjes, goede reis nog en tot snel.
M&W -
02 Juli 2013 - 20:23
Astrid En Peter:
Hoi Ans en Fred. Via Wilma werden we ook aangehaakt op jullie prachtige proza, met als aanleiding het benzinedopverhaal. Vermoedelijk zag zusje een parrallel omdat deze week voor de tweede keer de brandstofpomp van het Boxsterje is vervangen. Bleek nogal wat drab in de tank te zitten. Maar nu rojdt ie weer, dus op naar de toerdag.
Even terug naar waar het om ging, jullie reis en vooral de verhalen. We hebben genoten van de be- en omschrijvingen en het water liep ons soms uit de mond. Volgens mij ondanks de overstromingen lekker genoten. Of jullie al terug zijn weet ik niet, maar zo niet, goede reis. Indien wel, sterkte en tot gauw.