Via de Sterkste Man naar Mont Vully - Reisverslag uit Murten, Zwitserland van Fred Meij - WaarBenJij.nu Via de Sterkste Man naar Mont Vully - Reisverslag uit Murten, Zwitserland van Fred Meij - WaarBenJij.nu

Via de Sterkste Man naar Mont Vully

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

18 Juni 2017 | Zwitserland, Murten

De eerste dag

Vanmorgen vroeg vertrokken uit Varsseveld. Alles ingepakt in de 911 en voordat er weer iemand begint te jeremieejen: Er is deze keer voldoende ruimte overgebleven om een behoorlijke hoeveelheid Italiaans genot mee naar huis te nemen om de winteravonden door te komen. Gisteravond overigens hadden we na het inruimen van de koffers 'de piep leug' en geen zin meer om te koken, dus op naar een lekkere warme hap. Naar Lichtenvoorde aan de markt, daar zou keuze genoeg zijn. Daar aangekomen hoorden we al van verre de stem van de speaker, muziek en wat dies meer zij. Ja hoor, wij hadden weer een mooi moment uitgekozen: Competitie: De sterkste man', midden op het Plein. Gelukkig konden we via een achterom route nog wel een eettentje bereiken. Daar zaten we dus tussen de enorme vlees- en spierkolossen, vet onder de plakplaatjes een (heel toepasselijk) biefstukje te eten. Dat hadden wij weer!

De rit hier naar toe ging vlekkeloos, mooi weer onderweg, geen files een een heerlijk brommende zescilinder in de rug. Het laatste stuk naar Mont-Vully, onze eerste tussenstop, was nog wel ff een dingetje, de TomTom had weer eens een kortste route berekend, hetgeen betekende dat wij via een ietwat geciviliseerd geitenpad naar boven werden gestuurd. Maar uiteindelijk gelukt, dus de witte wijn op het terras was meer dan verdiend. Prachtig uitzicht hier en uit de keuken komen heerlijke geuren dus dat komt helemaal goed.

Vanuit de Borgo komen overigens wel heel onheilspellende berichten. Natasja heeft de afgelopen week moeten rennen voor haar leven, achter na gezeten door een wild zwijn die wellicht gestoord was door de hitsige herder die zich weer in de contreien van de Borgo schijnt te bevinden. Gelukkig is het goed afgelopen en je kunt je natuurlijk afvragen wat erger is: Achterna gezeten worden door een wild zwijn of door de hitsige herder!

Morgen weer meer nieuws uit Turijn.

• 18 Juni 2017 - 20:46

Michel & Wilma:

Hoi F&A,

Goed te horen dat de kop eraf is (gelukkig niet door de sterkste man

• 18 Juni 2017 - 20:59

Jacoba:

Goede raad wordt idd in de wind geslagen. Jullie kozen, net als tijdens de verkiezingen, voor rechts (althans dat denk ik..).
    Alvorens deze episode van korte wonderlijke verhalen schrijven wil ik eerst, om de gedachten te bepalen, weten of we het hebben over dieren, n.l. Hebben we het over honden en wilde zwijnen. Het zou ook kunnen dat we het hebben over de schaapherders (al dan niet hitsig)die daar ongetwijfeld ronddwalen of zijn er nozems in het bos. (wilde zwijnen hier op de Veluwe zo genoemd). Je kunt het op twee manieren interpreteren. Als dat laatste het geval is dan zou ik maar oppassen als ik Natasja heette.

• 19 Juni 2017 - 21:57

Richard:

HadieAnsenFred,

Ik lees in de krant dat ze sterke mannen te kort hadden in Lichtenvoorde en op het laatst op zoek moesten naar reserve 'kearls van iezer'. Het is maar goed dat men niet wist dat je een man bent met sterke knieën want anders had jij op het podium gestaan, een sterk staaltje!
    En je hebt je TomTom waarschijnlijk geupdate met de keuze;mooie route,maar niet voor laag gelegen spoilers. Of is je dat niet opgevallen?
    Zwitserland is een land waar men mooie jachtwapens maakt. Ik zou er maar een meenemen dan help je een probleem uit deze wereld en een mooi stukje vlees op tafel. Genoeg voor alle gasten. Nou roffel ze maar lekker verder!

Groet,
    Richard