Fahr, Fahr, Fahr auf die Autobahn - Reisverslag uit Varsseveld, Nederland van Fred Meij - WaarBenJij.nu Fahr, Fahr, Fahr auf die Autobahn - Reisverslag uit Varsseveld, Nederland van Fred Meij - WaarBenJij.nu

Fahr, Fahr, Fahr auf die Autobahn

Door: Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

19 Juni 2014 | Nederland, Varsseveld

Na onze Tuithoeve in de vertrouwde handen van Lida en Wim te hebben gelaten ging het gas er op richting Steinen in Zuid Duitsland. Niet echt open kap weer dus gesloten met gezwinde spoed richting Zuiden. Bij Alsbach West was het tijd voor p en k (mit Kuchen), de zon kwam er door dus met de kap open weer op pad. Zonnetje scheen heerlijk naar binnen, de autobahn was bijna leeg (Feiertag in Duitsland, welke wist eigenlijk niemand ons te vertellen) en dus maar weer het gas er op. En terwijl de ogen van mevrouw de Meij langzaamaan dicht vielen werd het gas dieper ingetrapt en schoten we lekker op. Mevrouw deMeij wakker en we reden weer keurig 130.

Het venijn van de tocht zat hem in de staart. Autobahn af en de binnenwegen op. Via een hele mooie route (de Panoramaweg, waar eigenlijk niets te zien was omdat we tussen de bomen doorreden) richting Frohligen Landmann. Heerlijk rustig hier en prima slapen en eten. Uitgebreide wijnkaart dus dat kwam helemaal goed. Alleen van lang en gezellig tafelen hebben ze hier nog niet gehoord. Zeven uur aan tafel en met de door ons ingezette maximale vertragingsmomenten om 8 uur geprikt en gesteven de hap naar binnen. Moeten we ons de rest van de avond maar op een andere manier zien te vermaken.

Overigens is er wel iets mis met de routine. Gewoonlijk zat ik op de eerste avond van de vakantie in Duitsland aan de Pilsner en de Schitzel, deze keer was het een keurige Chardonnay en een Grillteller. Het moet niet gekker worden deze vakantie, te veel avontuur kunnen we echt niet aan.

We houden jullie zoals gewoonlijk op de hoogte. Morgen weer een verslag vanuit Andermatt en mogelijk kunnen we dan al de keuze voor de Zaterdag bekend maken, de Gotthard of de Furka........

• 19 Juni 2014 - 23:18

Co Van Den Oever:

De mooiste week van het jaar is weer aangebroken. Het dagelijkse verslag van A&F. Altijd lees ik het met een korreltje zout. Het kan immers niet waar zijn dat ze alle avonturen beleven die uit Freds pen komen. Ik herinner me bijv. gillende Chinezen die over de gang renden....
    Gewoon een Chardonnay-tje mit Grillteller. Dat komt dichter bij de gewone dagelijkse gang van zaken. Het zal wat saaier worden deze reisverslagen, maar ik hoop dat Fred zijn "dikke duim" nog op tijd vindt.......
    To be continued.....

• 20 Juni 2014 - 07:15

Mirella En Niek:

Als dat maar goed gaat de rest van de vakantie.. Anders begin, wie weet wat de reis nog brengt?! Goede voortzetting van de reis vandaag.

• 20 Juni 2014 - 08:29

Michel En Wilma:

Ja, daar gaan we weer...de traditie wordt voortgezet!
    Het gevoel van het kapje open kennen we nog van onze daklozen dag. Altijd weer feest.
    Ach...om 20.00 uur klaar met eten kan toch geen probleem zijn voor jullie? Samen op vakantie, geen last van Dotje e.a. huisdieren...wij willen het niet weten:-)!
    Heel veel plezier, geniet van de mooie open ritten en tot snel weer.
    Groetjes
    M&W

• 20 Juni 2014 - 12:31

Willem:

Zo te lezen was jullie eerste dag toch echt niet verkeerd, je komt echt nog wel een keer bier tegen.
    Jongelui veel plezier.en geniet ervan.
    Groetjes L&W.