Op naar Asti - Reisverslag uit Olmo Gentile, Italië van Fred Meij - WaarBenJij.nu Op naar Asti - Reisverslag uit Olmo Gentile, Italië van Fred Meij - WaarBenJij.nu

Op naar Asti

Door: Ans en Fred

Blijf op de hoogte en volg Fred

04 Juli 2012 | Italië, Olmo Gentile

Na een heerlijk ontbijt tussen de geurende lavendel met het zoemen van de bijen om je heen hebben we eerst maar eens van de zon en van een goed boek genoten. Jens Lapidus uitgelezen (helaas alleen maar deel 1 meegenomen, dus delen 2 en 3 zullen na de vakantie gelezen moeten worden) en overgestapt naar de Discipel van Hjorth en Rosenfeldt. Weer twee zweedse schrijvers die het vermogen hebben om vanaf bladzijde 2 je te boeien. Ook dit boek is weer een aanrader.

Na de middag (de zon was even voldoende voor vandaag) zijn we via de bekende bergweggetjes richting Asti gereden. Mooie oude stad, met veel 'binnendoortjes' waar je de leukste winkeltjes kunt vinden. En natuurlijk de nodige espresso barretjes waar je heerlijke doppios en machiatos kunt kopen en zittend op het terras de Italiaanse koketterie (zowel mannen als vrouwen) aan je voorbij kan zien trekken. Voor het eten hadden we besloten om naar Canelli te gaan met ons nederlandse referentiekader waarin gesloten op dinsdag geen optie was. Maar voor de duer van het restaurant werd het maar al te duidelijk dat vier dagen open (en dus niet op dinsdag) voor deze eigenaar voldoende was.

Op naar Bubbio, diner in het kasteelrestaurant. Daar aangekomen, donker en dus ook gesloten. Weliswaar vijf dagen per week geopend, maar dus niet op dinsdag. Wat nu? Dan maar weer richting 'zondagslunch' restaurant. Dat was gelukkig open en we werden daar met Italiaanse gastvrijheid ontvangen. Wederom heerlijk gegeten en zijn nu ook lid van de familie en kunnen komen wanneer we willen. Heel hartverwarmend om met zo veel oprechtheid uitgezwaaid te worden door moeder, vader en de twee dochters.

Thuis in de Borgo (na onderweg nog een ree te hebben zien oversteken vlak voor de auto, het blijft oppassen geblazen) stond de hottub weer voor ons gereed. Helaas waren de bubbels niet koud gezet, dus deze keer zonder. Was overigens niet zo erg, tijdens het diner hadden we al weer voldoende lekkers geproefd!

Vandaag staat in ieder geval voor de morgen lezen op het programma, vanmiddag wellicht een wijnproeverij en vanavond wordt er hier in de Borgo voor ons gekookt door een Italiaanse kokkin. Het zal ons benieuwen!

• 04 Juli 2012 - 06:44

Michel & Wilma:

Hoi Fred & Ans,
    Wat een ellende allemaal...en maar rondrijden om ergens te kunnen lunchen! Het leven dat jullie daar hebben laat volgens ons weinig te wensen over. Waarschijnlijk komt regelmatig de vraag bij jullie op..."wat doen we nog in Nederland?". Hier is het altijd hollen en vliegen...daar geniet je meer van het goede leven. Het weer is daar een belangrijke factor bij.
    Groetjes, geniet lekker verder en tot snel. M&W

• 04 Juli 2012 - 06:59

Mirella En Niek:

Wat een perfecte plek om te ontbijten :) en vast niet met een bakje yoghurt..
    Ik lees het allemaal al weer, het is Genieten met de grote G.
    Hier ook een middagje vrij om even van het mooie weer (als die wolken nou maar wegtrekken) te genieten, en Niek heeft een verjaardagsfeestje.. Dus die vermaakt zich vast ook prima!
    Liefs,
    ons

• 04 Juli 2012 - 14:40

Annelies:

Willen jullie nog wel naar huis?
    't Is daar wel een paradijs.