Een natte poes
Door: Ans en Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
06 Juli 2012 | Italië, Olmo Gentile
Gisteren een gewone normale vakantiedag gehad. Lezen aan het zwembad, beetje bijbruinen, zo nu en dan een slokje water (de verwijzing naar de AA hebben we goed in onze oren geknoopt!) en gewoon genoten van het heerlijke nietsdoen. Het boek van Hjort en Rosenfeldt is uit (ook hier zijn drie delen van dus delen 2 en 3 zijn in bestelling) en begonnen met een nieuw boek. Aardig maar niet de moeite waard om te melden. Anna heeft de Vijftig tinten grijs uitgelezen met de mededeling: Wat heb ik toch een hekel aan open einden! Oook daarvan gaan de delen twee en drie dus besteld worden. Zou eigenlijk betekenen dat we weer een vakantie moeten boeken want de ervaring leert dat wanneer je thuis bent het met het lezen weer afgelopen is. Wie weet gaat het dit keer beter......
's Avonds richting Cortemillia waar we bij Pizzeria La Torre onze eerste Italiaanse Pizza ervaring zouden opdoen. En, het was fantastisch. Heerlijke Vitello Tonato vooraf en een heerlijke houtovenpizza als hoofdgerecht. En als je dan kunt afsluiten met een heerlijke Tiramisu dan kan de avond niet meer stuk.
Betekende wel dat we deze keer wat vroeger thuis waren dan normaal en dus nog een ruime avond voor ons hadden. Zou hier nu de titel van dit verslag worden opgehelderd?
Nee hoor, het is veel meer letterlijk bedoeld. Het is namelijk zo dat 's morgens en 's middags de zwaluwen komen drinken uit het zwembad. Ze scheren dan laag over het water en nemen dan een slokje. Nu zijn de jonge zwaluwen net uitgevlogen en deze kregen gistermiddag vlieg- en drinkles. Dat werd ook opgemerkt door een van de huispoezen van de Borgo. Zij verstopte zich achter een grote bloempot en wachtte op haar kans. En ja hoor, een jonge zwaluw nam de bocht te ruim, de poes sprong, pakte de zwaluw en landde.........in het zwembad. Zwom als een gek naar de kant, liet van schrik de zwaluw los en krabbelde redelijk in paniek de kant op. De rest van de middag heeft ze onder een struik zitten opdrogen!
Dit zou overigens wel eens het laatste reisverslag kunnen zijn, morgenvroeg gaan we richting Baden Baden waar we op advies van andere gasten in de Borgo een prima hotel hebben geboekt. Zondag nog 400 km naar Amstenrade en dan of slapen in zuid Limburg of naar huis, dat is nog een keuze die we moeten maken.
In ieder geval dank voor jullie reactie en meeleven tijdens deze week vol keuzes...........
Groeten Ans en Fred
06 Juli 2012 - 06:46
Claske:
Haha had Simbra ook kunnen doen. Wat zijn het toch domme beesten af en toe. Ik was net gewend aan die gezellige dagelijkse vakantieverhalen en nu is het al weer bijna voorbij. Nog een reden om snel weer op pad te gaan. Nog heel veel plezier en sterkte als je de sportschooljuf weer onder ogen moet komen ;-) -
06 Juli 2012 - 06:46
Michel & Wilma:
Hoi Fred & Ans,
De poes op de foto lijkt erg veel op onze kleine Buxie. De titel van het dagverslag was erg spannend...en wij maar denken dat Ans eindelijk haar ontdeugende boek uit had.
Baden Baden is ook geen straf! Een stad om lekker rond te lopen en zo nu en dan een terrasje te pakken. Goede reis, geniet nog even en tot snel. Groetjes M&W -
06 Juli 2012 - 07:23
Mick, Anja & Kids:
We wensen jullie een hele fijne en veilige terugreis en zien jullie zondag.
Tot dan. Groetjes! -
06 Juli 2012 - 08:22
Co Van Den Oever:
Even dacht ik: deze reisverslagen beginnen een bedenkelijk niveau aan te nemen. Heeft de Contratto nu al cellen aangetast..... Gelukkig kwam er een geweldig verhaal over een zwaluw en een poes, zoals in de fabels van Fontaine. Voor mijn gemoedsrust neem ik maar aan dat het verhaal op waarheid berust. Alle gekheid op een stokje, ik heb genoten van de verhalen en wens jullie een goede reis naar huis. Flink doorrijden, want al die wijn heeft maar een beperkte houdbaarheid ........
06 Juli 2012 - 19:57
Erik En Monique:
Hi Fred & Ans
Jammer dat wij net die natte poes(!) hebben gemist!!! Hadden we graag willen meemaken.
Even een tip van ons vanuit Baden-Baden, bel onderweg het hotel dat jullie hebben gereserveerd, en bespreek een tafeltje voor morgenavond, kan geen kwaad.
Een goede reis voor morgen, en wellicht
tot horens.
Erik & Monique